… Senja yang Damai …

Senja itu

sungguh damai

sungguh tenang

sungguh indah

tiada lelah

tiada resah

tiada gelisah

Senja itu

aku teringat

ada wajah suci

yang masih berusaha

yang masih tekun berusaha!

sehingga keletihan…



aku,

merenung di jendela,

merenung keheningan

menyingkap kedamaian

disebalik putih-putihnya awan

awan ILAHI

aku terkesima

terpesona

melihat kalimah itu

ada lafzu jalalah

di langit ALLAH

subhanallah!

alhamdulillah!

aku sedar

aku insaf

aku renung

aku fikir

adakah petang ini lagi dihari esokku

semoga kita bertemu lagi

wahai senja yang damai…

“Bekerjalah seolah-olah kamu akan hidup seribu tahun lagi dan

beramallah seolah-olah esok kamu akan MATI”

p/s : buat pencinta-pencinta senja yang damai, marilah datang ke Ameenah H4.5, sama-sama merenungi, dan berjumpa dengan senja yang damai!😉







Posted in Uncategorized

13 thoughts on “… Senja yang Damai …

  1. salam
    subhanallah!
    indahnya senja!🙂
    tambah indah lagi dengan kecomelan baby tu…😉
    orang yang terpilih melihat lafzul jalalah di langit…
    terima kasih atas perkongsian yg menarik
    subhanallah
    allahu akbar!🙂

  2. subhanallah…
    suke renung langit waktu senja dr tmpt basuh baju..
    kat situ nmpak jelas pemandangan senja yg cantik..
    yg mcm intan paparkan kt sini tu la..
    ptg smalam sebijik mcm yg gmbar intan amik tu..
    (ataukah itu pemandangan ptg smamalam?hehe)
    waktu tengah hari ske t’menung kt tgkap..
    awan cantik sgt wktu tu..mcm gula2 kapas pon ade..
    hehe..
    mlm2 pon suke t’menung kt tgkap..
    alhamdulillah..masih diberi peluang merenung sume tu..
    by the way..comelnya hamba Allah yg kck tu..b’usaha m’buka pintu ye!
    heheh…

    • subhanallah!
      indahkan… beruntung kita duduk kat ameenah kan? [kasi jeles same dhiah n umy}😉
      haah itu memang permandangan semalam pon, real life… hehe🙂
      anyway, thanks farah…🙂
      nampaknya, hobi kite same, suke merenung dijendela,;)
      biar la waktu ape sekalipun, ciptaan Allah tetap indah!
      subhanallah…🙂

      • aslmkm intan..
        subhanaLlah..serius cantik!
        kuasa Allah yg mana lagikah yg kita dustakan? [muhasabah]

        xpa, duk safiyah pun bleh menghirup nikmat Allah, menghayati hebatnya Allah.

        kalau duduk atas gunung skali pun, kalau xreti nk hrgai ciptaan ALlah, xguna jugak kan..intan kan?

        ‘ala kulli hal..thanx 4 sharing da pics. =) suke!

  3. subhanallah..
    *nampaknya, intan sdg berusaha utk mem’promote’ org-ramai ke biliknya!
    mari-mari.. mari dtg mhllh asma’, nampak langit+menara masjid+bukit-bukau..
    suka tengok pemandangan waktu sebelum fajr & setelahnya.
    lepas tahajjud terus buka tingkap!

    • hehe🙂
      jemputlah datang ye nisa’…
      hehe🙂
      nisa, petang-petang, hati-hati kalau bukak tingkap…
      takut ada kera menyerang!😉 hehe
      syukran nisa’…🙂

  4. nak tahu :
    aslmkm intan..
    subhanaLlah..serius cantik!
    kuasa Allah yg mana lagikah yg kita dustakan? [muhasabah]
    xpa, duk safiyah pun bleh menghirup nikmat Allah, menghayati hebatnya Allah.
    kalau duduk atas gunung skali pun, kalau xreti nk hrgai ciptaan ALlah, xguna jugak kan..intan kan?
    ‘ala kulli hal..thanx 4 sharing da pics. =) suke!

    • wkmsalam dhiah…😉
      betul-betul, kat mana-mana pun cantik, cuma belum lihat lagi permandangan di safiyyah…
      [jeling kat dhiah sambil senyum-senyum minta dhiah snap-snap kan permandangan dari safiyyah…] huhu🙂

      Dhiah, maaf ye, saje je gurau2 dengan dhiah n umy… hehe
      duduk kat mane sekalipun masih dibumi Allah, ciptaan Allah yang manakah yang tidak sempurna dan indah? semuanya indah kerana ALLAH yuhibbul jamal!🙂
      subhanallah!🙂

    • TQ dhiah… hehe🙂
      pose? selamat berbuka ye…🙂
      same2 nikmati rezeki ALLAH… hehe🙂

      haah dhiah… nur ainaa shuhaidah… [cahaya yang cantik matanya madu lebah] hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s