Kasih KITA

kakak selalu ingat, time tu kakak baru je melompat gembira bila kakak tau mak mengandungkan abang chik, time tu, kakak la orang kedua lepas ayah, letakkan telinga kat perut mak sebab nak dengar abang chik tendang-tendang. tapi kakak tau abang chik baik, sebab tak tendang mak…🙂

tahun demi tahun berlalu, kakak pakaikan stokin abang chik time first day abang chik nak masuk tadika, time tu kakak sedih jugak sebab kakak tau abang chik  dah besar dan kakak makin banyak tanggungjawab terhadap adik-adik.

mula darjah satu, abang chik dah tunjuk kredibiliti untuk jadi pengawas, pekse pon asyik dapat no. 1, kakak jeles jugak sebab time kakak, kakak tak pandai macam abang chik.😉

darjah dua, abang chik dah jadi pengawas, time tu, abang chik paling muda diantara mereka yang jadi pengawas. kakak bangga sebab abang chik makin matang dari usia sebenar.

meningkat ke alam sekolah menengah, abang chik terpisah agak jauh dari mak ayah, kakak, abang ngah dan ainaa. sedih tu ada jugak, sebab abang chik dah kena mula belajar berdikari. belajar hidup sendiri.

tiap-tiap kali abang chik balik dari asrama, mesti ada satu buku baru yang abang chik syorkan kakak bace, dan mesti kakak dapat ilmu baru dari abang chik. kakak rasa bertuah sebab punya adik macam abang chik.

abang chik memang lawak, sangat menyenangkan orang. sebab tu abang chik selalu dapat tempat dihati cikgu2 kat sekolah. abang chik pandai bawak diri, walau dengan orang yang tak kenal.

dan hari ini, genapla umur abang chik 14tahun. 7 februari, tarikh ni memang kakak tak lupa sebab abang chik selalu ingatkan bila masuk bulan februari. hehe

selamat hari Lahir abang chik, MOHD RAMDZAN Bin OTHMAN, yang ke 14 tahun. semoga abang chik tetap menjadi anak yang soleh dan menyenangkan mak ayah k?🙂

dan kasih kita akan berkekalan hingga ke syurga…🙂

p/s : hadiah tunggu kakak balek keh? 🙂

dari kakak,7februari2010,1.40am,mejastudy.

4 thoughts on “Kasih KITA

  1. salam..
    oh beday adik intan yerk?
    hepi bezday! jangan nakal2 macam kakak.🙂
    huk huk
    jangan mare…😉

    p/s : hakikatnya, saye lagi nakal dari awak, sbb tula awk tahan kawan dgn saye kan? huk huk😉
    luv u dear

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s