nota kehidupan.

Fasa pecutan terakhir untuk semester ini telah bermula. tiga minggu sahaja lagi dah nak melangkah ke dewan peperiksaan akhir. dan juga menamatkan zaman tahun kedua dan beralih ke tahun ketiga.

sekejap saje masa berlalu kan? pejam celik, pejam celik dah nak grad nanti. lepas tu kerja, lepas tu berumah tangga mungkin. inshaallah. fasa masa pantas berlalu, sampai rasa 24jam tu memang tak cukup nak buat semua benda. barulah tahu benarnya ungkapan Imam Hasan Al-Banna “kewajipan itu melebihi daripada waktu”..

Semalam, malam terakhir untuk kelas Debat Bahasa Arab, dan malam terakhir juga untuk skill sepanjang undergraduate student nie.. rasa lega ada, rasa seronok lagilah ada. jadi boleh ucapkan selamat tinggal kepada kelas malam dan hari sabtu! ^^

sekarang, biar gambar bercerita… ^_^

Minggu lepas, baru berakhir UMMATIC WEEK atau dalam bahasa melayu nye, di terjemah,  MINGGU UMMAH. Ummatic week nie, memang dah jadi tradisi masyarakat UIA setiap tahun. time nie la, student setiap negara memperkenalkan budaya, adat dan kebiasaan negara mereka. sangat menarik, tapi ambil gambar sikit je sebab kamera tak berkualiti tinggi… hehe🙂

 

Selamat datang ke Palestin!


ni, replika penjara yang menempatkan ramai pejuang Islam Palestin dan Para Syuhada’…

 

ni pulak, replika tembok yang memisahkan penduduk Gaza dengan dunia luar…

 

ok, sekarang kita di Arab Saudi.. ^^

 

ha, nie pohon kurma tau. yang ori lagi, diimport dari saudi arabia…🙂

 

sekarang, kita di Sudan… ^^

 

ok, ini Turki dan pemudanya.. hensem tak?.. hehe🙂

banyak lagi sebenarnya, tapi ni je yang sempat di tangkap gambarnya.. hehe

“sudan..sudan..!!” excited tengok persembahan dari orang Sudan time closing ceremony Ummatic Week sampai terlupa kiri kanan pun ada orang Sudan.hehe mesti dia pelik,”ni orang Sudan ke orang mane nie?”,i’m sorry,i was just too excited watching their show! maklumlah,tak pernah tgk orang Sudan menari,hehe by the way, dari 106 buah Negara student yang ada di UIA ni,thats why la we are ONE UMMAH.^^

i love UIA,

we love UIA..🙂

2 thoughts on “nota kehidupan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s