sayaaaang emak!

 

Subhanallah…

kata-kata manusia mana yang lebih hebat kalau bukan dari seorang ibu.

haish, air mata nie jatuh berderum-derum lagi. saat telefon emak mengadu ‘kesusahan’ kertas peperiksaan pertama tadi. risau, gelisah, tertekan, semuanya bercampur baur.

“patutlah emak pun macam letih je puasa hari nie… hehe rupanya soalan susah ye tadi?”

emak selalu akan puasa kalau kami adik beradik ada ‘event’ besar macam exam, interview dan sebagainya.

terharu…

“serius mak, soalan memang susah. takut lak. maafkan kakak ye, kakak dah buat yang termampu.”

sob sob. air mata ditahan. anak sulung mana boleh selalu menangis kan? nanti adik-adik kata ‘cengeng’.

cengeng pun cengeng lah, saat ni, kata-kata emak lah yang jadi penawar luka sembilu yang menusuk di dada ini. (terlalu sastera tak?)

“jangan risau. mesti ok punya tu. dah usaha kan? berserah aje ye. mak percaya anak emak pasti boleh buat dengan power superb duperb!  jangan risau ye.”

haish, tergelak kejap. macam mane plak boleh power superb duperb nie? huhu

ape pun, kata-kata emak memang POWER, bisa sejuk hati yang panas, bisa cair hati yang ‘cengeng’.

erm..


Subhanallah.

memang tepatlah tempat Ibu yang pertama dalam ranking yang patut dikasihi.

terima kasih emak.

kakak sayaaangg emak!

🙂

2 thoughts on “sayaaaang emak!

  1. ye intan..
    betul tu…
    merekalah y berada di jiwa kita di tempat pertama..
    huhuhu..😉

    amin makcik….intan selalu camtu..ssh2..tp…MELETUPS!!!!!!!!!!!!!!
    hhuhuhu..😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s