email ‘bertuah’?

Assalamualaikum…

just sharing,

dalam sebulan, lebih sepuluh ‘surat’ atau emel ‘bertuah’ yang saya terima. macam-macam, ada yang ajak berbisnes dan nak tawarkan berjuta-juta USD, ada yang cakap, emel saya emel bertuah untuk terima 12.5 million USD, ada yang cakap,  saudara saya yang meninggal di luar negara tinggalkan harta untuk saya dan macam-macam lagi. pening saya.

setahu saya, tak pernah pulak, atau belum lagi saya berkerja dengan mana-mana company luar negara, dan takde pulak saya ada saudara di luar negara. adoyai, mengapakah emel-emel ini menyemak suasana inbox saya? oh apakah?

here, i’m showing you some of ‘that kind’ of emails..


saja je nak kongsi. apa lagi, bila saya dapat email macam nie, perut ‘trash’ pun mula penuh lah. dalam dunia ni, manalah ada wang berjuta-juta yang datang bergolek. semuanya perlu usaha, begitu juga dengan syurga. takkan ada tiket untuk masuk syurga dengan bersenang lenang tanpa usaha yang jitu kan?

so, kalau kawan-kawan semua pun ada dapat email macam nie, katakan good bye padanya dan cakap macam ni,

“aku nak baca email ni pun kena pakai broadband berbayar atau duduk tempat yang ada wifi, inikan lagi nak dapat duit berjuta-juta. takkan boleh dapat free? so, good bye!”

hehe

entry nie, just for sharing.

happy holiday tomorow!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s